Morotsbiffar
2015-03-08 @ 13:30:01
Riktigt goda morotsbiffar, har inte gjort så många hemmagjorda med dessa blev faktiskt riktigt bra. Inte alls svåra att göra heller, och går lagom fort att göra!
1 msk havregryn
1 msk vatten
3-4 morötter
1-2 ägg
1/2 gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
1 msk vatten
3-4 morötter
1-2 ägg
1/2 gul lök
Salt och peppar
Olja till stekning
Blanda havregryn och vatten i en bunke.
Hacka löken och riv morötterna fint ( annars är det svårt för dom att hålla ihop och går lätt sönder med större bitar). Blanda ner morötter, lök och ägg i bunken med havregryn och vatten.
Blanda ihop till en smet och smaka sedan av med salt och peppar och även chiliflakes om man är sugen på det.
Hacka löken och riv morötterna fint ( annars är det svårt för dom att hålla ihop och går lätt sönder med större bitar). Blanda ner morötter, lök och ägg i bunken med havregryn och vatten.
Blanda ihop till en smet och smaka sedan av med salt och peppar och även chiliflakes om man är sugen på det.
Stek biffarna ca 4-5 minuter på varje sida på medelhög värme, hög värmen lite fort i slutet om du vill ha lite hårdare/krispigare yta.
Jag serverade biffarna med broccoli och vitkål med curry / lime sås
Kommentarer